ALTINLARI TOPLAYALIM, ZENGİN OLALIM Adlı e-Twinning Projemiz

''Hayatta yapılan en karlı yatırım insana yapılan yatırımdır'' sözünden hareketle bir yatırım yapmaya karar verdik. ''Size her gün 24 tane altın verilse bir tanesini sonrası için biriktirmez misiniz? Her gün 24 saatlik zamanımız 24 altına eşittir. Günde en az 1 saatimizi geleceğimiz için ayıralım, pişman olmayalım'' diyerek başladık.

Ailede bir tane takip koçu(anne, baba, kardeş vb.) seçilecek. Bu koçlar olumlu yaklaşımlarla öğrenciyi uyarıp, okumaya başlamasını ve tam süreyi tamamlamasını sağlayacak. Okuma yapılan her saatte bir altın kazanılabilecek. İsterse öğrenci bu saatleri arttırabilecek. Hedefimiz günde en az bir saat. Her ay öğrenciye en az 30 tane sembolik, kağıttan altın ( fotokopiyle altın resimleri çıkartılıp kesilebilir) verilip kumbaraya (kavanoz da olabilir) atması istenecek. Ay sonunda altınlar ayrı ayrı sayılıp en zengin belirlenecek. ''En zengine'' ayrıca ödül verilecek.

• Her gün düzenli kitap okumak,
• Zamanın önemini anlamak,
• Okumanın sonucunu somut olarak görmek,
• Rekabet ortamı oluşturmak,
• Daha fazla okumayı sağlamak,
• Aileyi de projeye dahil ederek sorumluluk farkındalığı oluşturmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Proje en az bir ay en fazla bir eğitim öğretim dönemini kapsar. Süreç temelli bir proje olduğundan her ay sonunda sonuçlar paylaşılıp ortak okullar arasında bir aktivite yapılabilir. Bu aktivite en fazla kitap okuyanlar arasında yarışma, kitap sergileri gezisi, yazar buluşması vb. olabilir.

• Her gün düzenli kitap okunması,
• Zamanın öneminin anlaşılması,
• Okumanın sonucunu somut olarak görülmesi,
• Rekabet ortamı oluşturulması,
• Daha fazla okumanın sağlanması,
• Ailenin projeye dahil olarak sorumluluk alması.

07-06-202107-06-202107-06-202107-06-2021

Yayın: 07.06.2021 - Güncelleme: 07.06.2021 12:17 - Görüntülenme: 131