BENİM ÖĞRETMENİM Adlı e-twinning Projemiz

Proje Hakkında

Okulumuz Türkçe öğretmeni Hatice Kibar tarafından yürütülen e-twinning projesini öğretmenimiz şu şekilde anlatmıştır:

''Hayatta herkes bilenin öğrencisi, bilmeyenin öğretmenidir.'' Sözünden hareketle birlikte öğrenmeye ve öğretmeye karar verdik.

Bir sohbet sırasında bile sayısız bilgi akışı olur. Bu sırada bazen öğreten bazen öğrenen oluruz. Öğrenmek ve öğretmek birbirinden ayrılmayacak kadar ilişkili, hayatta olduğumuz sürece ihtiyaç duyduğumuz ve uyguladığımız yöntemdir. Yaşa, konuma, ortama göre sınıflandırılamaz. Bu bağlamda herkes öğretmen, herkes öğrenci ve her yer okul olur.

Günlük hayata ve ders kazanımlarına dair çeşitli etkinlikler yapacağız. Öğretmen ve öğrencilerimiz belirlenen ekinlikleri evde, okulda, parkta; öğretmen, öğrenci, aile, arkadaşlarımızla yapabileceğiz. Hedeflediğimiz etkinliği ''nasıl yapabiliriz ve nasıl yaptırabiliriz'' sorularından hareketle gerçekleştireceğiz. Öğrencinin kendi öğrenme yönteminden yola çıkarak hedeflenen kazanımı karşısındakine öğretebilecek. Böylece uzaktan eğitim sürecinde birbirimizin hem öğreticisi hem öğrencisi olacağız.

Hedefler

• Öğrenmeyi keyifli hale getirmek,

• Her ortamda ve herkesle öğrenebilmek,

• Zamanı eğlenceli ve faydalı kullanmak,

• Olumsuz şartları lehine çevirmek,

• Yönetmek ve yönetilmek,

• Öğreticilik yaparak empati yapabilmek

• Dikkat ve yönetimi

• Organize etmek

• Çok yönlü düşünmek

• Çözüm becerisi kazanmak

• Üretmek ve paylaşmak

• İhtiyaç görmek

• Ruhsal rahatlama sağlamak

• Aileyi de projeye dahil ederek sorumluluk farkındalığı oluşturmak.

Çalışma Süreci

Proje en az bir ay en fazla bir eğitim öğretim dönemini kapsar. Bizim hedeflediğimiz süre 2 ay. Süreç temelli bir proje olduğundan etkinlikler yapıldıkça paylaşılıp öğrencilerin çevresiyle öğrenmede aktifleşmesi sağlanır. Ortak okulla ayda birkaç kez dönüşümlü olarak etkinlik düzenlenir. Salgın döneminin getirdiği şartlar dahilinde ortak okulla yaptığımız etkinlikler sonucunda fikir alış verişleri yapılır. Şartlar elverdikçe bazı çalışmalar ortak yapılabilir. Evde öğrenmenin daha keyifli olması için aile bireylerinin (kardeş, anne, baba vb) de etkinliğe katılması sağlanır. Öğrenci etkinlikleri ailesiyle birlikte yapabildiği gibi öğreticilik yaparak kardeşlerine de yaptırabilir.

Beklenen Sonuçlar

• TwinSpace'te, çalışmasının sonucunu somut olarak görür

• Birey kendi öğrenme yöntemini far keder

• Farklı öğrenme yöntemleri tanır

• Zamanın keyifli ve faydalı geçirir

• Girişimci özellik kazanır

• İşbirlikçi çalışma becerisi kazanır

• Sabırlı ve uyumlu olur

• Türkçe dil becerisi gelişir

• Aile de projeye dahil olarak sorumluluk kazanır.

BENİM ÖĞRETMENİM

ETKİNLİK TAKVİMİ (8 Hafta)

Etkinlik: OKUYOR OKUTUYORUM (2 hafta)

Etkinlik: PANDEMİ SÜRECİNE SANATSAL BAKIŞ (2 hafta)