Öğrencilerimiz CERN proje yarışmasında

Okulumuz öğrencileri CERN BLS4 proje yarışmasına katıldı.

Fizik öğretmenimiz Lütfi YILDIZ'ın önderliğinde öğrencimiz Nurettin TEMİZ, 4 arkadaşıyla birlikte CERN BLS4 yarışmasına katıldı. Öğrencilerimiz bu yarışmaya katılmaktaki temel amaçlarının, öncelikle okulumuzu ve ülkemizi güzel bir şekilde temsil etmek ve daha iyi yerlere getirmek olduğunu belirttiler. Bu projenin temel mantığının; parçacıkları(atomları) ışık hızına getirerek onları çarpıştırıp, ortaya çıkan enerji ile ışınlanmayı gerçekleştirmek olduğunu söylediler. Projenin denendiği takdirde, sonuçlarının yeni ufuklara ışık tutarak, bilim alanında önemli bir adımın atılmasının sağlanabileceğini, ayrıca öğrencilerin bilgi ve anlayışlarını derinleştirerek, eğitim alanında da önemli bir katkı sağlayabileceğini belirttiler. Proje hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.

08-03-202408-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 10:21 - Görüntülenme: 54